Les forces de seguretat de Rússia han detingut ja més de 200 persones en la protesta nacional convocada per un moviment pacifista aquest dimecres contra la mobilització parcial anunciada aquest dimecres pel president Vladímir Putin en el marc de la campanya militar de Rússia a Ucraïna.

L'organització de defensa dels drets civils OVD-Info ja ha començat el seu propi recompte de les manifestacions i ha pogut confirmar almenys 44 arrests, si bé la xifra previsiblement augmentarà per les convocatòries d'aquesta mateixa tarda.

Comptes vinculats a l'oposició russa, entre els quals el del dirigent opositor Aleksei Navalni, han difós vídeos que suposadament mostren aquestes primeres protestes.

La Fiscalia de Moscou s'ha avançat a advertir que la participació en les manifestacions o la simple difusió de les convocatòries podria ser constitutiu d'un delicte, després de publicar-se a Internet les primeres crides.

El ministeri públic ha incidit que aquestes mobilitzacions no s'han coordinat amb les autoritats pertinents, que han de donar permís a qualsevol acció. Les autoritats no autoritzen cap concentració contrària a les directrius del Govern rus.