Els Estats Units creuen que part de l’Executiu d'Ucraïna va estar darrere de l’atemptat amb cotxe bomba que va acabar amb la vida de Daria Duguina, filla del pensador Aleksandr Duguin, un prominent nacionalista rus molt pròxim a Vladímir Putin, l’agost passat.

Funcionaris nord-americans van dir que no van saber res del pla a temps, però que ja havien advertit Ucraïna del risc de perpetrar un atac d’aquest tipus, segons informa ‘The New York Times’.

Duguin va poder veure amb els seus propis ulls l’atac contra la seva filla. Va estar a punt d’anar ell mateix en aquest vehicle a la tornada d’un festival de música Tradició, però hi va haver un canvi a última hora que li va salvar la vida, tot i que no sense conseqüències.

Duguin és un conegut pensador de la línia dura putinista, partidari del desplegament de tropes russes en territori ucraïnès «neoeurasianista». Alguns mitjans occidentals han arribat a anomenar-lo «el Rasputín de Putin» per la pressió que suposadament exerceix sobre el president rus, Vladímir Putin.