Ucraïna ha reclamat a la Unió Europea que imposi diverses restriccions als partits polítics russos afins a Putin i als membres d'aquestes formacions en el pròxim paquet de sancions, el novè des de l'esclat de la guerra. En una intervenció al comitè d'afers econòmic i monetaris del Parlament Europeu, el secretari del comitè de desenvolupament econòmic del Parlament ucraïnès, Dmytro Natalukha, ha defensat que la mesura suposaria "un abans i un després" en la lluita contra el règim, ja que permetria congelar actius i aturar l'expedició de visats a més de quatre milions de persones. "A Rússia no pots tenir èxit en la teva carrera si no ets membre d'un partit", ha assegurat Natalukha.

Segons el dirigent ucraïnès, incloure aquesta mesura en el novè paquet de sancions seria sinònim d'atacar "la columna vertebral" de la maquinària del Kremlin. "Estem parlant de membres d'escoles, directors de centres universitaris o empresaris", ha especificat.

Per Natalukha, això permetria imposar restriccions "a molta més gent de la que s'ha fixat en paquets anteriors", dificultant les seves opcions d'interactuar amb les institucions financeres europees i posant "una gran pressió" al règim rus.