L'huracà Nicole ha provocat nombroses destrosses i almenys tres morts al seu pas per Florida (Estats Units). La darrera víctima era un home de 68 anys que aquest dijous va patir un atac de cor a la localitat de Cocoa mentre era dins d'un iot colpejat fortament per les onades. En aquell moment, l'huracà era de categoria 1.

Els mitjans de la zona informen d'inundacions i danys en estructures. Les imatges que acompanyen aquest article són de Daytona Beach, coneguda ciutat turística, on les onades han fet desaparèixer la platja i s'han endut part dels edificis de primera línia de mar.

Fins ara, les dues víctimes de l'huracà Nicole eren dues persones que van morir electrocutades per un cable caigut per la força dels vents de la tempesta tropical al comtat Orange, al centre de l'estat.

Quant a l'home mort aquest dijous en un iot, Yvonne Martínez, portaveu del Departament de Policia de Cocoa, al comtat de Brevard, ha detallat que van rebre una trucada d'auxili al 911 per part d'una dona que deia que el seu marit estava en perill. "La parella estava al seu vaixell atracat a l'àrea de Lee Wenner Park", ha assenyalat Martínez, que ha explicat que quan va arribar l'ajuda van trobar la parella dins de l'embarcació. Efectius dels bombers van aconseguir pujar al iot i van començar la reanimació cardiopulmonar de l'home, que després va ser traslladat a un centre mèdic on van confirmar la mort.

Aquest divendres, les àrees de Florida més afectades pel pas de la tempesta tropical Nicole ahir van recuperant lentament la normalitat mentre el sistema tropical segueix la seva marxa cap al nord.

Destrosses per l'huracà Nicole a Daytona Beach Reuters/EP/EFE

L'algutzir del comtat de Volússia, Mike Chitwood, ha informat a les xarxes socials que a l'àrea de Daytona Beach els ponts cap a la platja es van tancar. A més, ha informat que cases de l'àrea costanera de Wilbur-by-the-Sea s'han esfondrat i altres propietats estan en risc de fer-ho imminent.

A la costa que dóna al Golf de Mèxic, l'Aeroport Internacional de Tampa, un dels més afectats, ha informat que està obert i operatiu, però les condicions climatològiques han provocat la cancel·lació del 18% dels vols i el retard del 30% cent, fins ara.

Una altra de les conseqüències del pas de Nicole per Florida ha estat la pèrdua del servei elèctric, que segons el web Poweroutage.us encara no han recuperat més de 135.000 abonats.