Les autoritats turques han detingut la presumpta autora de l'explosió que es va produir aquest diumenge passat a una de les vies comercials més transitades del centre d'Istanbul. Així ho ha anunciat aquest dilluns el ministre d'interior turc, Suleyman Soylu, qui també ha informat de la detenció d'una vintena de sospitosos més vinculats a les Unitats de Protecció Popular, una de les filials del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK). L'atac, que es va produir aquest diumenge passat, ha deixat un balanç de sis morts i més de vuitanta ferits, dels quals una trentena continuen hospitalitzats.

Tal com ha detallat el ministre de Justícia turc, Bekir Bozdag, les autoritats turques van identificar la detinguda a través de les càmeres de seguretat. La dona va estar asseguda en un banc durant quaranta minuts i el va abandonar just dos minuts després de l'explosió, deixant una bossa de plàstic a l'aixecar-se.

Segons Bozdag, la bossa contenia el dispositiu que va provocar l'explosió. "O bé contenia una mena de mecanisme dins i bé algú va detonar-lo de forma remota", ha afegit.