Trenta-set anys després de la primera d’una sèrie de violacions perpetrades per ‘la Bèstia de Bondi’, la Policia australiana ha pogut tancar les investigacions d’aquests casos en haver identificat el violador que va causar terror a la ciutat de Sydney durant gairebé dues dècades.

L’home que va violar –o va intentar violar– unes 31 dones entre el 1985 i el 2001 als barris propers a la famosa platja de Bondi es diu Keith Simms, segons revela un reportatge especial del programa ‘60 minuts’, que s’emetrà diumenge vinent. El descobriment tanca un cas després de quatre dècades d’investigacions, però irònicament arriba mesos després que la mort de Simms, el febrer passat, als 66 anys.

La identificació de Simms sembla inequívoca ja que les sofisticades tècniques genètiques per identificar els cromosomes van determinar que les mostres de semen de dotze de les víctimes coincideixen amb les seves.

«No hi ha dues persones que comparteixin el mateix ADN, i per això hem pogut arribar a aquesta persona única», ha explicat la detectiva Jayne Doherty, cap d’aquest comando policial en les declaracions avançades pel programa.

Atacava de nit

Els altres 19 casos també s’han vinculat a ell, conegut a més com ‘el violador del parc Centennial’ o ‘el violador del xandall’, pel ‘modus operandi’.

Aquest violador va atacar dones d’entre 13 i 55 anys que practicaven algun esport al famós parc Centennial, que és com un petit bosc dins dels barris de l’est, i també en senders costaners entre les platges de Bondi i Coogee. En altres casos les dones van ser violades a casa seva, assaltades mentre dormien.

«Estava tan espantada... Sentia que no estava passant, que era un malson», ha recordat Jennifer, una infermera que no ha volgut revelar el seu cognom i que tenia 33 anys quan va ser violada en un pis a Randwick el 1987, segons ha publicat aquesta setmana el diari ‘Sydney Morning Herald’.

Si bé les víctimes tenen algunes incongruències en les descripcions de l’atacant– com l’alçada, que variava entre 1,60 i 1,80 metres–, totes van recalcar que tenia el cutis i els cabells foscos i ondulats, a més d’ulls marrons i nas ample.

«Hi havia moltes similituds: hi havia els delictes que es cometien a les cases a mitja nit. I, en gairebé tots els casos en que va entrar en un habitatge, va ser en les mateixes circumstàncies», explica la detectiva Shelley Johns en l’avançament del programa.

Pistes genètiques

La primera pista genètica sobre les violacions atribuïdes a Simms, la família de qui ha quedat commocionada per la doble vida de qui creien que era un pare i un avi exemplar, es va conèixer el 2005, quan es van vincular aquest home amb cinc casos ocorreguts a principis de segle al cementiri de Randwick, a prop de Bondi.

Després, la Policia va crear una força especial per revisar les proves, una tasca que va permetre expandir les investigacions als 31 casos que es coneixen actualment.

Fa tres anys, els experts forenses van poder reduir, gràcies a les anàlisis dels cromosomes i de les evidències, el nombre de sospitosos a 324, fins que finalment, el 3 de setembre passat, van determinar que Keith Simms era ‘la Bèstia de Bondi’.