El Japó està estudiant la possibilitat de perllongar la vida de les centrals nuclears en mantenir alguns reactors en funcionament més enllà del límit actual de 60 anys. Les autoritats nipones estan valorant excloure els períodes actuals que limiten la fi de la vida útil dels reactors, en el marc de la crisi energètica mundial, segons un pla presentat pel Ministeri d'Economia, Comerç i Indústria a un subcomitè d'experts.

Actualment, la Llei de Regulació de Reactors Nuclears del Japó estipula que una central nuclear funcionarà durant un principi de 40 anys i 60 anys com a màxim, informa el diari 'Yomiuri'.

La proposta busca donar una resposta a l'escassetat de subministrament energètic a través de l'energia atòmica com a font principal, en un moment en el qual l'opinió pública i el Govern japonès tornen a mostrar-se a favor de l'energia nuclear, malgrat el desastre de Fukushima en 2011.

Davant la crisi d'energia, l'Executiu ha demanat en diverses ocasions als ciutadans que prenguin mesures per limitar el seu consum d'electricitat, mitjançant la reducció de la calefacció.

Aquest país, que depèn de les importacions, ha hagut de fer front enguany a l'encariment dels preus dels combustibles per la guerra de Rússia i Ucraïna i per la debilitat del ien, informa Bloomberg.