El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha advertit aquest diumenge als ciutadans ucraïnesos que es preparin per a les conseqüències de nous atacs russos, després que acusés Rússia d’utilitzar el fred contra les persones.

«Entenem que els terroristes [les tropes russes] estan preparant nous atacs. Ho sabem amb seguretat. I mentre tinguin míssils, lamentablement no s’aturaran», ha afirmat Zelenski en el vídeo que diàriament grava per a la població ucraïnesa.

«Però la nostra capacitat d’ajudar-nos els uns als altres i cuidar dels més vulnerables, la nostra ajuda mútua és un dels elements de protecció contra el terror, així com la nostra fortalesa», ha animat el mandatari.

Nou desafiament

En aquest sentit, ha tornat a reclamar la unitat entre els ciutadans del país, a més d’instar la societat que estiguin atents a les alertes aèries.

«Junts i ajudant-nos també superarem aquest desafiament de la guerra: aquest hivern, aquest intent de Rússia d’utilitzar el fred contra les persones», ha expressat el president ucraïnès.

Zelenski ha fet aquestes declaracions després que aquest diumenge la majoria de regions del país poguessin recuperar el subministrament elèctric que va quedar malmès pels bombardejos de les tropes russes contra infraestructura energètica la setmana passada.

Amb aquestes paraules, el dirigent d’Ucraïna s’afegeix a les acusacions del secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, que va assegurar aquest cap de setmana que el president rus, Vladímir Putin, intenta utilitzar l’hivern com a arma.

Stoltenberg va tornar a recordar «com de perillós» resulta per a la població «dependre de Rússia per al gas». «Ara hem d’avaluar la nostra dependència dels règims autoritaris, sobretot de la Xina», ha indicat.