Hong Kong aixeca les restriccions de viatge pel coronavirus

L'Executiu elimina la quarantena per a les persones que arribin a la ciutat i no estiguin contagiades

Sanitaris en un lloc temporal de proves covid-19 a Hong kong

Sanitaris en un lloc temporal de proves covid-19 a Hong kong / EP / Liau Chung-Ren/ZUMA Press Wire/d / DPA

EP

Les autoritats de Hong Kong han anunciat que aixecaran a partir d'aquest dimecres les restriccions de viatge pel coronavirus que obligaven a fer un aïllament de 72 hores a les persones que entraven al territori hongkonguès independentment del seu estat de salut.

El cap de l'Executiu de Hong Kong, John Lee, ha anunciat aquest dimarts les noves mesures, que eliminen la quarantena per a les persones que arribin a la ciutat i no estiguin contagiades, ja que amb la norma que estava en vigor fins ara els viatgers tenien prohibit entrar a restaurants, gimnasos i salons de bellesa durant els primers tres dies de la seva estada.

"Les decisions es van prendre basades en dades i riscos. El risc d'infecció de casos importats ara és menor que el risc d'infeccions locals. Creiem que l'aixecament (de les mesures) no augmentarà el risc de brots locals", ha explicat Llegeix, tal com recull el mitjà 'South Xina Morning Post'.

Amb aquesta nova norma, tots els viatgers que donin negatiu en la prova PCR realitzada a l'aeroport rebran un codi blau --en comptes de taronja-- en la seva aplicació de salut, la qual cosa els permetrà moure's lliurement per la ciutat. Per contra, aquelles persones que donin positiu en aquesta prova hauran de seguir els protocols d'aïllament habituals.

"El nostre objectiu és permetre els viatges transfronterers normals al més aviat possible, però només podem progressar d'acord amb la situació actual", ha afirmat Lee després d'assenyalar que la situació en la xinesa continental és més complicada, de manera que no s'ha plantejat reobrir la frontera.