Els talibans veten l'accés a la universitat a les dones de l'Afganistan

Les autoritats estan aplicant una bateria de mesures discriminatòries que allunya les dones dels seus llocs de treball i de l'educació

Dones en una universitat a Kabul, l'Afganistan

Dones en una universitat a Kabul, l'Afganistan / EP / SAIFURAHMAN SAFI / XINHUA NEWS / CONTACTOPHOTO

EP

Les autoritats instaurades pels talibans a l'Afganistan han prohibit aquest dimarts "fins a un altre avís" l'admissió de dones a les universitats públiques i privades de tot el país, segons ha informat l'agència afganesa de notícies Jaama Press.

El Ministeri d'Educació Superior ha emès un breu comunicat, consultat també per la cadena de televisió Tolo, en el qual insta a suspendre l'admissió de dones a les institucions educatives superiors.

El ministre per a Promoció de la Virtut i la Prevenció del Vici, Mohamad Jalid Hanafi, ha precisat que la reobertura de centres educatius, tancats des que els talibans van arribar al poder, "depèn en gran mesura de la creació d'un ambient cultural i religiós decent".

Les autoritats talibans han fet front a crítiques pel tancament de centres educatius i l'exclusió de les alumnes dels mateixos, enmig d'una bateria de mesures discriminatòries contra les dones que les allunyen dels seus llocs de treball i regeixen aspectes de la seva vida diària.

Des de l'agost, les autoritats han impedit que les alumnes de cursos superiors a sisè es reincorporen a classe, un fet que sí que poden fer els nois. Al febrer va acabar el procés de reobertura d'universitats després de la imposició d'una segregació per sexes a les aules.