La reina Sofia i Bolaños assistiran al funeral de Benet XVI al Vaticà

El president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Joan Josep Omella, també acudirà a la cerimònia

Imatge d'arxiu de la reina Sofia

Imatge d'arxiu de la reina Sofia / EP

Redacció

La reina Sofia i el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, com a encarregat de les relacions del Govern amb l’Església, assistiran aquest dijous al funeral del papa emèrit Benet XVI a la basílica de Sant Pere, al Vaticà, segons han informat fonts de l’Executiu.

Junt amb la reina Sofia acudirà també a la cerimònia fúnebre, que estarà presidida pel papa Francesc, una delegació espanyola formada per l’ambaixadora d’Espanya davant la Santa Seu, Isabel Celaá. Al funeral en memòria de Joseph Ratzinger s’afegirà l’arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Joan Josep Omella, que oficiarà dissabte una missa funeral a la Sagrada Família de Barcelona.

El funeral de Benet XVI no serà d’Estat perquè no es tracta d’un pontífex «regnant», però comptarà amb l’assistència de les delegacions oficials d’Itàlia i del país natal de Ratzinger, Alemanya, i altres autoritats poden assistir a les exèquies a títol personal.

El cos del papa emèrit serà enterrat a la cripta de la basílica de Sant Pere i la tomba triada per ell mateix ha sigut la que va acollir les restes de Joan Pau II, buida des que el cos d’aquest papa va ser exposat a la superfície del temple el 2011.

Benet XVI va morir dissabte als 95 anys i des d’aquest dilluns està sent acomiadat per milers de fidels que visiten la seva capella ardent.