Ucraïna afirma haver «liquidat» 750 militars russos en combats registrats durant les últimes 24 hores

Les Forces Armades ucraïneses han elevat a més de 108.000 el total de soldats russos morts des de l’inici de la invasió

Les Forces Armades d’Ucraïna han elevat a més de 108.000 el total de soldats russos morts des de l’inici de la invasió

Les Forces Armades d’Ucraïna han elevat a més de 108.000 el total de soldats russos morts des de l’inici de la invasió / ALEXANDER ERMOCHENKO/REUTERS

EP

Les Forces Armades d’Ucraïna han afirmat aquest dimarts haver «liquidat» 750 militars russos durant els combats registrats durant el darrer dia i han elevat a més de 108.000 el total de soldats russos morts des de l’inici de la invasió, desencadenada el 24 de febrer per ordre del president rus, Vladímir Putin.

L’Estat Major de l’Exèrcit ucraïnès ha dit en un missatge al seu compte a la xarxa social Facebook que des de l’inici de la guerra han mort «uns 108.190» militars russos, abans d’afegir que s’han destruït 3.036 carros de combat, 2.033 sistemes d’artilleria i 214 sistemes de defensa antiaèria.

Així mateix, ha remarcat que en el marc de les hostilitats s’han destruït 283 avions, 270 helicòpters, 1.839 drons, 723 míssils de creuer, 16 embarcacions, 4.735 vehicles i tancs de combustible i 181 peces d’«equipament especial». «Les xifres s’estan actualitzant», ha apuntat.

El portaveu de l’Estat Major de l’Exèrcit d’Ucraïna, Andriy Kovalev, ha afirmat, al seu balanç diari, que «l’enemic no renuncia als seus plans d’entrar a la frontera administrativa de la regió de Donetsk» i ha explicat que «els principals esforços [de Rússia] estan centrats a mantenir el potencial ofensiu i a reemplaçar les pèrdues, en particular a expenses dels mobilitzats».

En aquest sentit, ha assenyalat que Rússia ha portat a terme durant les últimes 24 hores sis atacs amb míssils i 52 bombardejos, inclosos 36 contra «infraestructura civil». A més, les forces ucraïneses han fet caure 27 drons de presumpta fabricació iraniana.

«L’enemic, que intenta prendre el control total de les regions de Donetsk i Lugansk, està concentrant els seus esforços a portar a terme operacions ofensives a Bakhmut», ha apuntat, i ha remarcat que Rússia «fa intents de millorar la posició tàctica en direcció a Liman i Avdíivka».

El Ministeri de Defensa rus va confirmar dilluns la mort de més de 60 militars en un atac executat per l’Exèrcit ucraïnès amb un sistema de coets d’artilleria d’alta mobilitat (HIMARS) contra una localitat a la zona de la regió de Donetsk (est), controlada per les autoritats prorusses.