Casa reial britànica

El rei Carles III renuncia a part dels seus ingressos

La Corona del Regne Unit ha pres aquesta decisió després dels acords per explotar un parc eòlic que li reportaran uns ingressos anuals de 1.000 milions de lliures

Carles III en una imatge d'arxiu

Carles III en una imatge d'arxiu / DYLAN MARTINEZ

Europa Press

El rei Carles III d’Anglaterra ha comunicat al Govern el seu desig de renunciar a part dels ingressos que teòricament li corresponen en virtut de l’acord entre la Corona i l’Estat, perquè es destinin al «major bé públic» fons procedents de l’explotació d’un parc eòlic.

La Corona ha confirmat acords per a 6 projectes en el mar que anticipen ingressos anuals de 1.000 milions de lliures i que, en virtut de l’acord actual entre el Govern i la casa reial, permetria a la família reial fer ús d’aquests fons.

La casa reial té la seva particular gestora, el Crown State, que redirigeix els negocis de la família i de la qual s’extreu el 25% per sufragar des de compromisos oficials a residències. L’any passat, la subvenció va ascendir a 86,3 milions de lliures.

Carles III ja va reconèixer l’augment del cost de la vida en el seu primer discurs de Nadal com a rei, i és per això que s’avança a un potencial augment dels seus ingressos personals fruit de guanys que el palau de Buckingham reconeix com a «inesperats», segons la BBC.

 Així l’hi ha traslladat l’encarregat de la finances reials, Michael Stevens, al primer ministre, Rishi Sunak, i al responsable de Finances, Jeremy Hunt.