Espanya i Alemanya enviaran tancs Leopard 2 a Ucraïna

Berlín proporcionarà 14 vehicles i munició a Kíiv i entrenarà l'exèrcit ucraïnès sobre el seu funcionament

Tancs 'Leopard 2' a Polònia, el mes de novembre del 2022

Tancs 'Leopard 2' a Polònia, el mes de novembre del 2022 / EFE

ACN

Espanya enviarà tancs Leopard a Ucraïna en línia amb la decisió presa per Alemanya. Fonts del govern espanyol insisteixen que l'enviament d'equipament es farà en coordinació amb la resta d'aliats de l'OTAN i de la Unió Europea. A més, Espanya també oferirà ensinistrament en l'ús dels tancs. L'executiu de Pedro Sánchez encara no concreta quina serà l'aportació exacta que faci Espanya i rebutja que la qüestió hagi de rebre el vistiplau del Congrés. El ministre de Presidència, Félix Bolaños, ha reiterat en roda de premsa aquest dimecres a la cambra baixa que Espanya actuarà conjuntament amb els aliats occidentals i ha fet seva la confirmació de la ministra de Defensa, Margarita Robles, d'enviar tancs Leopard.

La decisió no ha agradat als socis de coalició. La líder de Podem i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha criticat l'enviament de tancs i s'hi ha oposat públicament. 

Per contra, el PP ha defensat que cal enviar tancs i ha demanat la compareixença de Robles al Congrés per explicar l'actuació del govern espanyol.