Rescatats amb vida un nadó i sis persones més a Turquia, on l’ONU tem el doble de víctimes

Els últims balanços situen el nombre de morts pel sisme en 28.191 persones, de les quals 24.617 estan en territori turc i 3.574, a Síria

Operacions de rescat a Turquia

Operacions de rescat a Turquia / Sha Dati / Xinhua News / ContactoPhoto

Redacció

Després de sis dies atrapats entre la runa els serveis d’emergència de Turquia han rescatat les últimes hores set persones, entre quals es troba un nadó de set mesos, després dels terratrèmols registrats dilluns al sud del país, a prop de la frontera amb Síria. Una nota d’esperança en un entorn de tragèdia: l’ONU considera que el sisme podria haver causat el doble dels 28.000 morts comptabilitzats fins ara.

Un nadó de set mesos ha sigut trobat a la ciutat d’Antioquia, a la província de Hatay, 140 hores després de l’inici del terratrèmol, segons ha recollit l’agència oficial de notícies turca Anadolu. Els equips de rescat també han pogut treure una dona, que està embarassada, el seu germà i una persona més d’entre la runa a la mateixa província. A més, una nena de 13 anys va ser rescatada a la ciutat de Gaziantep després de 133 hores.

 Al districte d’Onikisubat, província de Kahramanmarash, els equips d’emergència han trobat un home de 26 anys, rescatat de la runa d’un edifici d’onze pisos, com ha recollit l’esmentada agència. Per la seva banda, el diari turc ‘Daily Sabah’ ha notificat el rescat d’una sisena persona, una nena de quatre anys, al Sengul, al sud-est de Turquia.

Saldo creixent

Nouvingut dissabte a Kahramanmaras, a prop de l’epicentre del sisme a Turquia, el cap humanitari de l’ONU, Martin Griffiths, va assegurar a la cadena Sky News que el saldo de víctimes encara podia augmentar considerablement.

«És realment difícil calcular-ho de manera molt precisa, perquè s’ha d’arribar sota la runa, però estic segur que es duplicarà o més», va afirmar Griffiths. «És aterridor», va afegir. Els últims balanços situen el nombre de morts pel sisme en 28.191 persones (24.617 a Turquia i 3.574 a Síria), el més mortífer a la regió des de 1939.