98 años de edad

L’expresident dels EUA Jimmy Carter comença a rebre cures pal·liatives al seu domicili

El demòcrata és el exmandatario que més temps ha viscut una vegada va abandonar la Casa Blanca, que va ocupar entre 1977 i 1981 fins a la seva derrota pel republicà Ronald Reagan

Jimmy Carter, en una imatge d'arxiu

Jimmy Carter, en una imatge d'arxiu / Reuters

Redacció

L’expresident dels EUA Jimmy Carter ha començat a rebre cures pal·liatives després d’una sèrie de breus estades a l’hospital, segons ha anunciat aquest dissabte la seva fundació, el Centre Carter, en un comunicat publicat al seu compte de Twitter.

 L’exmandatari, així, «ha decidit mantenir-se el temps que li queda a casa seva, envoltat de la seva família, on rebrà cures pal·liatives en lloc de sotmetre’s a una intervenció mèdica».

 La decisió, apunta el centre, ha sigut presa «amb el ple suport de la seva família i del seu equip mèdic».

 Carter, als seus 98 anys d’edat, és l’expresident que més temps ha viscut una vegada va abandonar la Casa Blanca, que va ocupar entre 1977 i 1981 fins a la seva derrota pel republicà Ronald Reagan.

 El seu mandat va estar marcat per importants èxits en política exterior, com els tractats sobre el Canal de Panamà, els Acords de pau de Camp David (tractat de pau entre Egipte i Israel), el tractat SALT II amb la Unió Soviètica i l’establiment de relacions diplomàtiques amb la República Popular de la Xina.

 En política interior, el seu govern va crear els ministeris d’Energia i Educació i va reforçar la legislació sobre protecció mediambiental.

 El 2002, Carter va ser reconegut amb el premi Nobel de la pau per la seva tasca humanitària.  En el seu comunicat, la família de l’expresident demana privacitat i agraeix les mostres d’afecte rebudes.