Sánchez viatja a Kíiv amb motiu del primer aniversari de la guerra d'Ucraïna

El president del govern espanyol respon a la invitació de Zelenski després de la visita de Biden

El president espanyol, Pedro Sánchez, aquest dijous a Irpin, a Ucraïna

El president espanyol, Pedro Sánchez, aquest dijous a Irpin, a Ucraïna / Pool Moncloa/Borja Puig de la Bellacasa

ACN

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha viatjat aquest dijous a Kíiv amb motiu del primer aniversari de la guerra d'Ucraïna.  El president ha visitat les ciutats d'Irpin i Bucha, escenaris d'algunes de les matances perpetrades per les tropes russes en territori ucraïnès. Sánchez ha estat acompanyat dels alcaldes de les dues ciutats, que li han explicat de primera mà la situació que s'hi ha viscut. Aquest dijous també es reunirà aquest dijous amb el president Zelenski i pronunciarà un discurs davant el parlament ucraïnès. En un tuit, Sánchez ha mostrat el seu suport a Ucraïna. "Estarem al costat d'Ucraïna i de la seva gent fins que la pau torni a Europa".

Es tracta de la segona visita de Sánchez a Ucraïna. El president espanyol hi va viatjar l'abril de l'any passat amb la primera ministra danesa, Mette Frederiksen. En aquell moment, quan feia dos mesos de l'inici de la guerra, Sánchez hi va anunciar l'enviament més gran d'armament i equipament militar fet fins aleshores per part d'Espanya a Ucraïna.

Enviament de tancs

Ahir dimecres, la ministra de Defensa, Margarita Robles, va explicar que Espanya hi enviarà sis tancs Leopard, que estan sent reparats. La previsió és que arribin entre finals de març i principis d'abril i que s'integrin en un batalló amb altres països. Hi arribaran amb les tripulacions ja ensinistrades, que estan rebent formació a l'Estat.

Acollida de refugiats

D'altra banda, el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, va fer balanç de l'acollida de refugiats ucraïnesos. A Espanya ja n'hi ha 168.000. Escrivá va dir que l'Estat és el cinquè país de la Unió Europea que ha acollit més ucraïnesos i va destacar que és "particularment rellevant" tenint en compte que la situació geogràfica de l'Estat és "allunyada".