Guerra d’Ucraïna

Un caça rus impacta contra un dron nord-americà sobre el mar Negre

Segons fonts militars nord-americanes, la col·lisió ha tingut lloc sobre «aigües internacionals» i ha estat provocada pel comportament «poc professional» d'un pilot rus

Marc Marginedas

Un incident amb potencial d’enrarir encara més les relacions entre els EUA i Rússia arran de la guerra d’Ucraïna i fins i tot de fomentar una escalada bèl·lica ha tingut lloc aquest matí sobre les aigües del mar Negre, al sud d’Ucraïna. Un avió de combat rus SU-27 ha impactat amb un aparell no tripulat nord-americà MQ-9, fet que ha obligat les autoritats nord-americanes a fer caure el seu dron sobre el mar. La part nord-americana ha denunciat, una vegada més «les maniobres perilloses» que realitzen els pilots russos.

Els fets han tingut lloc cap a les 7.03 h, hora local, sobre aigües internacionals, quan dos caces russos han protagonitzat una maniobra "insegura" i "no professional" que ha obligat a l'exèrcit nord-americà a fer caure el seu aparell sobre l'aigua. Segons ha precisat el comandament de l'exèrcit dels EUA a Europa, un dels dos avions ha colpejat una hèlice del seu dron no tripulat. Abans, tots dos aparells russos ja havien llançat combustible i s'havien creuat amb l'MQ-9 unes quantes vegades.