El vicepresident del Consell de Seguretat de Rússia i expresident del país, Dmitri Medvédev, ha advertit que l’eventual detenció del president, Vladímir Putin, en compliment de l’ordre emesa pel Tribunal Penal Internacional (TPI) equivaldria a la declaració de guerra a Rússia.

«Es tracta d’una situació que no es produirà mai, però imaginem-nos un instant que sí que pot passar», va dir Medvédev en una entrevista amb diversos mitjans russos. «Imaginem que el cap actual d’una potència nuclear viatja a Alemanya, per exemple, i és arrestat. Què significa això? És una declaració de guerra a la Federació de Rússia», va afegir

En aquest cas, va continuar, «tots els equips [bèl·lics] russos» volaran en direcció al Bundestag, la Cancelleria i altres institucions germàniques.

Deportació de nens ucraïnesos

El ministre de Justícia d’Alemanya, el liberal Marco Buschmann, va celebrar la setmana passada la decisió del TPI d’emetre una ordre d’arrest contra Putin com a presumpte responsable de la deportació de nens ucraïnesos. Buschmann va afirmar, a més, que Berlín haurà de complir aquesta ordre si Putin trepitja el territori alemany.

Juntament amb l’ordre de detenció contra Putin, la sala de qüestions preliminars del TPI va emetre també una segona ordre contra la comissionada presidencial per als Drets del Nen a Rússia, Maria Lvova-Belova, sota la mateixa acusació.