Divisions internes

Crisi de Govern a Israel: Netanyahu cessa el ministre de Defensa després de les seves crítiques a la reforma judicial

Agències

El primer ministre d’Israel, Benjamin Netanyahu, ha destituït aquest diumenge el seu ministre de Defensa, Yoav Galant, després que el dia abans demanés suspendre la tramitació de la controvertida reforma judicial, que pretén donar al Govern més poder per nomenar els jutges. La modificació legislativa que està cursant l’Executiu ha provocat una onada de protestes arreu del país, que aquest dissabte va viure una nova jornada de manifestacions amb més de mig milió de persones.

«El primer ministre Benjamin Netanyahu ha decidit destituir el ministre de Defensa Yoav Galant», ha divulgat l’Oficina del Primer Ministre en un comunicat. En un discurs dissabte a la nit, Galant, que pertany al mateix partit que Netanyahu, el conservador Likud, va dir que tem que la divisió sobre la reforma creï una «amenaça real per a la seguretat d’Israel».

Des que el Govern de Netanyahu, un dels més conservadors de la història d’Israel, va presentar al gener un projecte de reforma legal el país està dividit i hi ha manifestacions en contra cada setmana. La reforma vol augmentar el poder dels càrrecs electes en detriment del poder judicial i, segons els seus crítics, posa en perill el caràcter democràtic de l’Estat d’Israel.