La variant H3N8

L’OMS anuncia la primera mort per grip aviària a la Xina

Després de ser hospitalitzada per pneumònia greu, la dona, de 56 anys, va morir el 16 de març

L’OMS anuncia la primera mort per grip aviària a la Xina

L’OMS anuncia la primera mort per grip aviària a la Xina / Arxiu

Europa Press

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha confirmat la mort de la dona contagiada per la variant H3N8 de la grip aviària a la Xina després de ser hospitalitzada per una pneumònia greu el 3 de març, així ho ha confirmat en l’últim informe sobre grip aviària a la regió del Pacífic Oriental, publicat el 7 d’abril.

La dona de la província de Guandong (Xina), de 56 anys, es va contagiar amb el virus influença aviària A (H3N8) el passat 22 de febrer i el seu cas va ser detectat gràcies a la vigilància de respiratòria aguda greu (IRAG). Després de ser hospitalitzada per pneumònia greu la pacient va morir el 16 de març de 2023.

L’OMS ha informat que la dona tenia múltiples malalties subjacents i antecedents d’exposició a ocells de corral vius abans de l’aparició de la malaltia. També ha assegurat que cap contacte pròxim del cas va desenvolupar una infecció o símptomes de malaltia en el moment de la notificació.

Tres casos

Les mostres ambientals recollides van ser de la residència de la pacient i del mercat on va estar exposada abans de l’inici de la malaltia. Els resultats de les proves van mostrar que les mostres recollides del mercat humit eren positives per H3.

 Aquesta és la primera mort per la variant H3N8 de la grip aviària a la regió del Pacífic Oriental, fins ara s’han notificat a l’OMS tres casos confirmat d’infecció humana per virus de la grip A(H3N8).

 Els virus H3N8 són un subtipus diferent del virus de la influença A i no estan relacionats amb els virus H5N1 que actualment es propaguen entre les aus silvestres i els ocells de corral arreu del món.