Vídeo | L’angoixant moment en què més d’un centenar de nenes salten des de la teulada de la seva escola en flames al Congo

Sortosament, l'accident no ha provocat cap mort

L’angoixant moment en què més d’un centenar de nenes salten des de la teulada de la seva escola en flames al Congo

L’angoixant moment en què més d’un centenar de nenes salten des de la teulada de la seva escola en flames al Congo / El Periódico

Redacció

Prop d’un centenar d’alumnes van resultar ferides dilluns en saltar d’un sostre per escapar d’un incendi que va devastar un liceu femení al sud-est de la República Democràtica del Congo (RDC), segons van informar fonts locals.

Cap a les 09.00 hores es va declarar un incendi al liceu Mwanga, escola catòlica de Kolwezi, a la província de Lualaba (regió de Katanga), segons testimonis recollits per AFP.

L’incendi, d’origen encara desconegut, va sortir de l’internat del centre i després va devastar els edificis de les escoles de primària i secundària.

«Per escapar d’aquest incendi», les alumnes «van saltar del sostre de l’edifici», d’una altura de «tres metres», va dir Prince Timothée, testimoni que va parlar per telèfon des de Lubumbashi, capital econòmica del país. Algunes de les alumnes «han patit fractures», va afegir.

Almenys 97 alumnes van ser hospitalitzades, entre elles una trentena amb membres fracturats a quatre hospitals, va indicar a l’AFP un responsable del servei de comunicació del govern provincial de Lualaba. No s'ha registrat cap mort.