Zelenski i Xi Jinping parlen per primera vegada des de la invasió russa

El president ucraïnés, Volodimir Zelenski.

El president ucraïnés, Volodimir Zelenski. / Europa Press/Contacto/Pool /Ukrainian Presidentia

EP

El president d'Ucraïna, Volodimir Zelenski, ha conversat amb el seu homòleg xinés, Xi Jinping, per primera vegada des de l'inici de la invasió russa fa ara catorze mesos.

"He tingut una conversa telefònica llarga i significativa amb el president de la Xina, Xi Jinping. Crec que aquesta conversa, així com el nomenament de l'ambaixador d'Ucraïna a la Xina, donaran un poderós impuls al desenvolupament de les nostres relacions bilaterals", ha escrit Zelenski en el seu compte de Twitter.

Des de l'inici de la invasió russa d'Ucraïna fa catorze mesos, la postura de la Xina ha estat mirada amb recel pels socis occidentals de Kíiv, que li retrauen una suposada connivència amb el Kremlin, sobretot després del pla de pau proposat per Pequín que consideren proper a les tesis russes.

Tot i els seus recels, Occident --que ha sembrat els dubtes sobre la possibilitat que la Xina ven armes a Rússia-- coincideix a assenyalar que Pequín té un paper important que exercir en aquesta guerra, confiant que pugui persuadir Rússia de continuar amb la invasió i fer que accepti negociar.