CRISI DE L’ENTRETENIMENT

Vaga de guionistes de Hollywood després de no arribar a l’acord amb estudis i plataformes

La decisió ha arribat després de sis mesos d’infructuoses negociacions a la recerca de millors sous

El cartell de Hollywood

El cartell de Hollywood

Juan Manuel Freire

Dècada i mitja després de la seva anterior aturada d’activitat, els guionistes de Hollywood han decidit inciar una vaga des d’avui, dimarts, després de no arribar a l’esperat acord amb els grans estudis (Universal, Paramount) i les plataformes (Netflix, Amazon, Apple) per millorar la seva situació en la indústria.

El Sindicat de Guionistes ha informat en un tuit que els membres de la junta, «actuant en virtut de l’autoritat atorgada pels seus membres, van votar de manera unànime per anar a la vaga, efectiva des de les 9.01 de dimarts, dia 2».

La decisió ha arribat després de sis mesos d’infructuoses negociacions a la recerca de millors sous i més participació en els guanys de l’‘streaming’. Segons el sindicat, les respostes han sigut «totalment insuficients atesa la crisi existencial que passen els guionistes». S’ha avançat que els piquets començaran aquest dimarts a la tarda.

Com afectarà això les graelles de programació i calendaris d’estrenes cinematogràfics o televisius? Els emblemàtics ‘late night shows’ de la televisió nord-americana podrien deixar d’emetre’s, i les pel·lícules i sèries que s’haurien d’haver estrenat a finals d’aquest any (o principis del següent) podrien arribar molt més endavant.