Un tribunal de França ratifica la condemna contra Sarkozy en un cas per corrupció i tràfic d'influències

L'expresident no haurà d'entrar a la presó, ja que podrà complir la pena en arrest domiciliari i amb braçalet electrònic

L'expresident de França Nicolas Sarkozy

L'expresident de França Nicolas Sarkozy / Arxiu/Europa Press/Contacto/Vincent Isore

EP

Un tribunal de França ha ratificat aquest dimecres la condemna a tres anys de presó contra l'expresident Nicolas Sarkozy en el marc d'un cas de corrupció i tràfic d'influències en una trama d'escoltes telefòniques, després que el mandatari va apel·lar la sentència al desembre.

El Tribunal d'Apel·lacions de París ha assenyalat que dos dels tres anys de la sentència queden suspesos, mentre que l'expresident no haurà d'entrar a la presó, ja que l'altre any de sentència en ferma, podrà ser complit en arrest domiciliari i amb braçalet electrònic, segons informa FranceInfo. Sarkozy veurà a més suspesos els seus drets civils durant aquests tres anys, per la qual cosa no podrà optar a càrrecs electes.

Així mateix, el seu advocat Thierry Herzog i l'exmagistrat Gilbert Azibert han sigut igualment sentenciats a tres anys de presó, mentre que Herzog tindrà prohibit exercir la seva professió durant aquest període. "Herzog i Sarkozy són advocats i Azibert és un especialista en procediments penals. Cap dels tres pot pretendre que desconeixien les infraccions comeses", ha dit la presidenta del tribunal, Sophie Clement.

Sarzoky va ser condemnat al març del 2021 per delictes de corrupció i tràfic d'influències després que la Justícia francesa considerés provat que va fer ús de la seva posició per intentar obtindre informació sobre una investigació. La Fiscalia va acusar l'expresident d'obtenir al 2014 a través d'Herzog informació secreta, per a això hauria recorregut a Azibert, aleshores al Tribunal de Cassació.

L'expresident, que va governar França entre 2007 i 2012, es va convertir en el primer antic cap d'Estat que s'asseia físicament al banc dels acusats, ja que encara que al 2011 el seu antecessor a l'Elisi, Jacques Chirac, va ser condemnat a dos anys per delictes comesos durant la seva etapa com a alcalde de París, mai va arribar a xafar els tribunals per motius de salut.