En estat greu una dona de 95 anys després de ser reduïda amb una Taser per la policia

Una pistola elèctrica Taser

Una pistola elèctrica Taser / Arxiu

EFE

La Policia d’Austràlia investiga aquest divendres l’actuació d’un oficial que va reduir amb una pistola elèctrica Taser una dona de 95 anys, que portava un ganivet i està en «estat crític», dins d’una residència d’avis.

«Cap agent, cap de nosaltres, està per sobre de la llei. Totes les nostres accions s’examinaran minuciosament», ha dit avui en una roda de premsa a Sydney, Peter Cotter, comissionat assistent de la Policia de la regió de Nova Gal·les del Sud.

L’incident va passar dimecres quan la Policia va acudir a la residència de gent gran de Yallambee, a la localitat de Cooma –a uns 430 quilòmetres al sud-oest de Sydney–, en resposta a una trucada d’emergència.

Una pacient, que pateix demència, estava «armada» amb un ganivet de carn en una de les habitacions de la residència, va precisar Cotter.

Portava un ganivet

Quan l’àvia, identificada com a Clare Nowland, es va negar a deixar anar el ganivet i es va acostar «lentament» amb el seu caminador als agents, un dels oficials va disparar la seva pistola Taser per reduir-la.

La descàrrega elèctrica va fer que l’àvia, d’uns 43 quilos de pes i 1,57 centímetres d’altura, caigués i es colpegés el cap contra el terra.

La dona va ser traslladada a un hospital on es troba «en estat crític», ha precisat el comandament policial, en afegir que l’àvia recupera per moments la consciència.

Efectius del departament contra homicidis participen en les indagacions entorn de la resposta de l’agent policial, que té 12 anys d’experiència, per determinar si té alguna responsabilitat en aquest incident, ha precisat Cotter.

L’actuació de l’oficial ha posat de nou en relleu el polèmic ús de les Taser per part de la policia australiana, qüestionada per organitzacions garants de drets com Amnistia Internacional.

El 2012, l’estudiant brasiler Roberto Curti va perdre la vida a Sydney després de rebre 14 descàrregues elèctriques per part de la Policia, en un incident en què un tribunal del país va trobar culpable el 2014 quatre oficials per l’ús excessiu de la força que va derivar en la mort de Curti, que patia un episodi psicòtic després d’ingerir una substància psicotròpica.