La policia de Portugal busca Madeleine McCann en un embassament a 50 quilòmetres d'on va desaparèixer

Hauria estat un lloc freqüentat pel principal sospitós, l'alemany Christian Brueckner

Madeleine McCann en una imatge d'arxiu

Madeleine McCann en una imatge d'arxiu

EFE

La policia de Portugal iniciarà aquesta setmana, a petició de la policia alemanya, la recerca de la nena britànica Madeleine McCann en un embassament a 50 quilòmetres del complex turístic de l'Algarve, al sud de Portugal, on hi havia la menor la nit de la seva desaparició, fa 16 anys, segons mitjans locals.

Les recerques se centraran a l'embassament d'Arade, ubicat a 50 quilòmetres de Praia da Luz, que hauria estat un lloc freqüentat pel principal sospitós, l'alemany Christian Brueckner, segons ha avançat el canal lusità SIC Notícies. Brueckner es troba actualment a la presó a Alemanya per altres delictes i compta amb un ampli historial de crims per abusos sexuals i pederàstia, alguns a Portugal.

La policia alemanya vol saber si queden vestigis o proves per aportar noves dades sobre la desaparició de la menor, segons les mateixes fonts.

Delimitant la zona

La policia portuguesa treballa aquest dilluns per delimitar la zona de cerca i s'espera que els registres comencin dimarts amb la policia britànica també present.

Madeleine McCann tenia tres anys quan va ser raptada de l'habitació on dormia amb els seus dos germans petits, en un complex turístic de Praia da Luz, a l'Algarve, durant la nit del 3 de maig del 2007, segons les investigacions. Les sospites contra Brueckner van prendre pes després de ser extradit des de Portugal a Alemanya el 2017 acusat d'un cas d'abús sexual a menors a Grècia.

La investigació dels seus moviments va demostrar, pel rastre del seu telèfon mòbil, que era a prop del complex de vacances on s'allotjaven els McCann la nit en què Madeleine va ser segrestada.