Un brot de còlera a Haití ha provocat més de 700 morts i quasi 46.000 casos probables des d'octubre

Imatge d'arxiu d'una dona que rep tractament en un centre de còlera de MSF

Imatge d'arxiu d'una dona que rep tractament en un centre de còlera de MSF / EP / PATRICK FARRELL / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO

EP

El brot de còlera declarat a l'octubre a Haití deixa ja un total de 704 morts i 45.835 casos probables; una crisi sanitària que se suma als problemes d'un país en estat d'emergència alimentària i assolat per la criminalitat.

L'últim balanç oficial publicat pel Ministeri de Salut haitià a última hora d'aquest dijous passat 0identifica un total de 40.139 hospitalitzacions des del principi d'aquest últim brot, dels quals han estat confirmats 2.835 casos.

Per edats i com és habitual des del començament de l'epidèmia, la incidència és especialment notable entre els infants d'entre 1 a 9 anys d'edat, que sumen 14.673 casos, d'acord amb el balanç recollit pel portal Haiti Lliure.

Cal recordar que, aquesta mateixa setmana, l'ONU ha incorporat Haití a la seva llista de "punts negres del fam" --al costat del Sudan i el Sahel-- en el que suposa un augment del nivell d'alerta per fam entre la població.

TEMES