L'Organització de les Nacions Unides (ONU) ha advertit aquest divendres sobre la "possibilitat immediata d'un episodi de fam" a Gaza. A través d'una declaració, la directora executiva del Programa Mundial dels Aliments de l'organització, Cindy McCain, ha assegurat que el subministrament d'aigua i aliments a la zona és "pràcticament inexistent" i que la població està "desesperada" per obtenir assistència. Mentre la xifra de víctimes mortals palestines continua augmentant -les autoritats de la franja apunten que se n'han registrat 11.470-, l'exèrcit israelià ha publicat diversos vídeos a X on afirma tenir proves que Hamàs ha estat operant des de l'interior dels hospitals de la zona.

A banda dels problemes per fer arribar aliments, l'ONU també ha denunciat que les comunicacions a Gaza han estat aturades "per complet", un fet que pot contribuir a "generar més pànic i desestabilitzar l'ordre civil".

De fet, l'agència de l'ONU per als refugiats palestins (UNRWA) ha assegurat que aquest divendres no hi haurà entregues de paquets d'ajuda des del pas de Rafah, precisament per la manca de combustible i l'apagada general de les telecomunicacions. "Tot plegat fa impossible que puguem coordinar combois humanitaris", ha manifestat la directora de comunicacions de l'UNRWA, Juliette Touma.