El ple de l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha donat el seu suport perquè alguna entitat del municipi impulsi una consulta popular per la independència. Els grups municipals de CiU, ERC i l'Entesa havien impulsat mocions en aquest sentit i, finalment, en van pactar una de consensuada que va ser la que va acabar tirant endavant al ple santfruitosenc.

Pel que fa a l'altre grup municipal que completa el ple, el PSC, va votar en contra de la moció consensuada i en va presentar una de pròpia, que va ser rebutjada. Dels dos regidors socialistes que formen el grup, només va ser present al ple Maria Jesús Varela, mentre que el portaveu, Tomàs Casero, se'n va absentar.

La moció aprovada al ple de Sant Fruitós felicita en primer lloc la gent i els representants municipals d'Arenys de Munt "per la demostració de civisme i democràcia participativa" que van dur a terme el 13 de setembre passat, "convertint una consulta popular en una festa i demostrant que exercir el dret a decidir és possible". A més de donar suport a una consulta a la població, insta l'associació de càrrecs electes Decidim.cat a "establir una estratègia conjunta, juntament amb entitats de la societat civil", per a futures consultes.