Els ajuntaments de Súria i Marganell s'han afegit a les administracions locals que han expressat el seu suport a la celebració de consultes populars per la independència. Els plens municipals de tots dos consistoris bagencs van aprovar sengles mocions en aquest sentit.

En el cas de Súria la moció, presentada per ERC, va rebre 7 vots a favor (Esquerra, GIS, AIS i CiU) i 6 abstencions (PSC i GPS).

Pel que fa a Marganell, hi van donar suport quatre dels sis regidors que hi té Convergència i Unió i l'únic representat d'ERC. Els altres dos representants de CiU van optar per l'abstenció.

En la moció s'expressa el suport de l'Ajuntament a les iniciatives que sorgeixin des de les entitats cíviques locals per a la celebració de consultes populars per la independència, "quan es donin les condicions necessàries i hi hagi suficient consens social i polític dels partits amb representació a l'Ajuntament".

La moció especifica que "els governs locals no poden convocar consultes populars sobre matèries que sobrepassin l'àmbit de les competències municipals".