L'Ajuntament de Monistrol de Montserrat acondiciarà el local municipal de la plaça de Bo-Bo per dedicar-lo a activitats per al jovent del poble. La reforma d'aquest espai ja s'havia iniciat, però les obres van quedar aturades quan el govern local va haver de fer un replantejament de la intervenció en veure que l'estat de l'edifici tenia problemes estructurals i els tècnics van aconsellar-ne una rehabilitació integral per no qüestionar les activitats que s'hi poguessin dur a terme.

Aquest local acollirà l'espai Infojove, que fins ara havia estat ocupant els baixos de l'ajuntament. L'impàs del replantejament de la intervenció arquitectònica també ha arrossegat l'activitat juvenil, que ha quedat aturada temporalment amb la intenció de reprendre-la quan es disposi del nou local. El grup municipal d'ERC tenia aquest projecte en el seu programa electoral i, per tant, sent que ha complert una de les promeses que havia fet.

La regidora d'Atenció a les Persones, Crescència Estatuet, ha explicat que "des del nostre grup vèiem que el municipi tenia aquesta mancança; els joves necessiten un local d'aquest tipus per fer les seves activitats, per reunir-se, sobretot a l'hivern, que a la tarda no hi ha res a fer, excepte activitats esportives". "L'any 2007 vam començar a fer el projecte, tot i que no ha estat fins aquest any que hem aconseguit les subvencions", assegura. Els ajuts han arribat de la Diputació de Barcelona, la Generalitat i Caixa Manresa.

La intervenció a l'edifici inclou fer nous el sostre i el terra del local. També s'arrebossaran i es pintaran les parets i es dotarà l'espai d'un mobiliari nou. El nou equipament "esperem tenir-lo llest a final d'aquest any, excepte el mobiliari". És previst que "durant el primer semestre de l'any 2010 l'espai Infojove estigui en funcionament ja al nou edifici". L'actuació també preveu afectacions a la façana, però en aquest sentit, la regidora anuncia que "intentarem mantenir l'aspecte exterior de l'edifici, sobretot la riquesa arquitectònica de la façana".

La millora d'aquest local és un primer pas. Amb el temps també "volem realitzar una connexió interna del local del Bo-bo i de Can Gibert". Actualment no hi ha comunicació d'accés entre tots dos edificis, tot i que es troben només a uns vint metres de distància l'un de l'altre. Des de l'Ajuntament es pensa que aquesta millora enriquiria tots dos espais.