Els plens municipals de Cardona i d'Avinyó han aprovat sengles mocions en què els consistoris donen suport a una consulta popular per la independència.

En el primer cas, aquest suport es fa explícit a "l'agrupació de ciutadans Cardona Decideix", que ja està activant els mecanismes per tirar endavant aquesta iniciativa. A tots dos plens la moció va prosperar amb els vots favorables de CiU i ERC (per unanimitat a Avinyó), mentre que els socialistes es van abstenir a Cardona.

En aquest municipi, el consistori va posar de manifest una justificació de vot en què, entre altres motius, per defensar el suport s'expressava que "hi ha una realitat que és la d'un seguit de moviments de consultes arreu i sobre el qual havíem de pronunciar-nos", i també que "apostant pel sí hem pensat que era la millor opció per no dividir la nostra comunitat com a poble". Segons es va argumentar, "amb el sí hem apostat per la llibertat d'expressió de les persones i els col·lectius, una llibertat considerada fonamental en el nostre món democràtic".