El Bages, el Berguedà, l'Anoia i Osona percebran conjuntament de la Generalitat un total de 502.775 euros per al desenvolupament de polítiques de joventut. Aquest import és per als propers dos anys.

Segons han concretat fonts de la secretaria de Joventut, aquests ajuts, adreçats molt especialment als municipis més petits, es destinen en bona part a la contractació de 10 tècnics compartits que contribueixin a la creació de llocs de treball en matèria de joventut "i a desenvolupar polítiques locals i dinàmiques de participació per a joves".

Les mateixes fonts han destacat que els ajuts han de garantir que cada comarca disposi d'un Servei Comarcal de Joventut, que, sota la direcció d'un responsable, serà l'encarregat de dirigir, dissenyar, coordinar i avaluar els programes recollits al pla comarcal. Aquests plans, entre d'altres, recullen tots els programes adreçats a la joventut i s'elaboren atenent a l'especificitat del territori.

D'aquests més de 500.000 euros totals, el Consell Comarcal del Bages en percebrà 122.301, el Berguedà 112.564, l'Anoia 126.550 i Osona 141.358.

Els plans comarcals permeten oferir assessorament i suport tècnic als ajuntaments i promouen l'elaboració de plans locals de joventut.