13 de novembre de 2009
13.11.2009

Veïns i CiU porten la protesta per les guàrdies a la inauguració del CAP de Sant Joan

La consellera Geli assegura que es dialogarà amb alcaldes, professionals i veïns abans
de prendre decisions a la "primavera"

07.11.2009 | 01:50
Veïns i CiU porten la protesta per les guàrdies a la inauguració del CAP de Sant Joan

la inauguració de l'ambulatori de Sant Joan va ser protagonitzada per la protesta pel projecte d'eliminar les guàrdiesL'alcalde, Ezequiel Martínez, dóna explicacions als veïnsLa consellera Geli, en el recorregut pel centre Públic escoltant els parlaments


Veïns de Sant Joan de Vilatorrada van fer sentir la seva veu, reclamant explicacions sobre el projecte de concentrar a Manresa les guàrdies dels ambulatoris, durant els parlaments d'inauguració de la reforma i ampliació del centre d'assistència primària (CAP) de la població. La consellera de Salut, Marina Geli, va contestar els veïns en el mateix parlament i va destacar que les decisions que pren el seu departament "són per millorar la qualitat assistencial", i va reclamar "tranquil·litat" per poder "explicar bé, amb diàleg", la proposta de canvi en les guàrdies.
Posteriorment, en declaracions als mitjans de comunicació, Geli va afirmar que les decisions en relació a la concentració de guàrdies nocturnes i de festius a Manresa "s'hauran d'acabar de prendre a la primavera" i que, mentrestant, "hi haurà temps de sobres per dialogar amb els alcaldes, amb els professionals i amb els veïns" afectats. Així mateix, va reiterar que "la majoria de qüestions, incloses les urgències, es resolen en l'horari habitual, de 8 del matí a 8 del vespre", però també va assenyalar que el nou model d'atenció continuada en l'assistència primària s'està implantant "no només aquí, sinó a tot Catalunya. I ha estat un model d'èxit a molts altres llocs". Tot i així, va admetre que cada territori és diferent i que "ara començarem tranquil·lament el procés per veure quin és el model que tenim a l'àrea a l'entorn de Manresa.
A més dels veïns, el grup municipal de CiU, a l'oposició, també va aprofitar l'avinentesa per exposar a la consellera el seu desacord amb la mesura de concentrar les guàrdies mèdiques i per mostrar-li les 3.000 signatures en contra que han recollit fins ara i que tenen previst fer-li arribar.
En la mateixa línia, professionals del CAP de Sant Joan van recordar a Geli l'escrit que ja li van fer arribar el juliol en què afirmen que l'eliminació de les guàrdies "complicarà considerablement l'organització a l'àrea bàsica de salut, i es perdrà la continuïtat de l'atenció" als pacients. També s'hi exposa que les obres del CAP han inclòs dues habitacions per al personal de guàrdia, ja que l'Institut Català de la Salut va establir el 2006 que les guàrdies fossin presencials "per estar accessibles i donar assistència immediata".
També l'alcalde, Ezequiel Martínez (PSC), va abordar la qüestió en el parlament assegurant que s'acceptaran els canvis en funció "del resultat qualitatiu". Davant dels mitjans, va retreure que s'usi una qüestió sanitària per fer "demagògia política".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema