Sant Fruitós de Bages va celebrar ahir la seva festa més popular amb una participació multitudinària, que va reunir milers de persones al parc del Bosquet i al seu entorn, amb l'àpat comunitari més concorregut de la història, ja que s'hi van repartir més de 3.000 racions d'arròs.

Des de primera hora del matí, en una jornada molt freda però amb un sol que animava l'ambient, es van començar a concentrar al Bosquet santfruitosencs i visitants per gaudir de l'esmorzar, una botifarrada que va preparar la Penya Barcelonista de Sant Fruitós. També els pintors participants en el 25è concurs de pintura ràpida van plantar els seus cavallets en diferents indrets per fer les seves obres, mentre que a la plaça d'Alfred Figueras s'obrien els estands de les escoles locals, de la Unió de Botiguers, la Colla Sardanista i la Comissió Sant Fruitós Decideix. Al llarg de l'avinguda de Sant Joan s'instal·laven les parades d'artesania, menjar i joguines. També hi havia la mostra de puntaires, que reunia desenes d'artistes de les puntes de coixí. El públic podia fer recorreguts pel poble amb el trenet turístic, i els més petits passejades amb ponis i cavalls.

Al migdia la tradicional ballada de sardanes, audició a càrrec de la cobla Genisenca, i la trobada gegantera van iniciar la cercavila cap a la casa de la vila, on es van reunir autoritats i convidats, per iniciar la passada fins a la pista del Bosquet, amb les parelles, cuineres i colles geganteres.

A la pista del Bosquet ja flamejaven les 19 paelles que la Colla de Cuiners, sota la direcció de Josep Noguera, Fusteret, havien cuinat durant el matí: 350 quilos d'arròs juntament amb els altres ingredients van donar més de 3.000 racions. Es va superar tant el nombre de paelles com el de racions de totes les edicions anteriors.

Abans del repartiment de l'arròs va tenir lloc l'emotiu homenatge a un personatge de la festa, aquest any José Antonio Casín, cap de la brigada municipal, que va morir fa tres mesos. El cuiner Josep Noguera i l'alcalde, Josep Rafart, van glossar la figura de Casín, i enmig d'un fort i llarg aplaudiment van lliurar una placa de record a la seva vídua i als seus dos fills. Seguidament, el rector, Mn. Amat Berenguer, va beneir les paelles, i l'alcalde, Josep Rafart, juntament amb l'alcalde de Manresa, Josep Camprubí, va fer el primer tast de l'arròs, que ràpidament es va començar a repartir.

Després de gaudir del saborós arròs, es va donar a conèixer el veredicte del concurs d'arrossos, en què van concórrer una dotzena de participants. Va resultar guanyador Xavier Puig, i els dos accèssits van ser per a Miquel Perramon i Miquel Puig. La diada es va cloure amb una ballada de gegants.

L'arrossada de rècord va reunir ahir milers de persones al Bosquet.L'arròs va tornar a ser el protagonista, aquesta vegada superant per primera vegada les 3.000 racions.Les autoritats hi van ser presents, entre les quals l'alcalde de Manresa, Josep Camprubí, que veiem a l'esquerra de l'alcalde de Sant Fruitós, Josep Rafart.La vídua i els dos fills de José Antonio Casín, homenatjat de la festa, recollint el guardó de reconeixement al finat, cap de la brigada municipal. Tampoc no hi va faltar el folklore, que amb els gegants com a protagonistes va completar la Festa de l'Arròs de Sant Fruitós