La tala de sis pins centenaris del parc de l'Alzineta de Navàs ha posat en peu de guerra un grup de veïns que, amb el suport d'unes 200 firmes, es queixen que el consistori no ha tingut en compte la seva opinió en el projecte de remodelació de les pistes de tennis i de construcció de dues pistes de pàdel a la zona. L'alcalde de Navàs, Josep Oliva, ha assegurat que l'actuació, "aprovada per ple sense cap vot en contra", "no farà desaparèixer el parc, sinó que el millorarà".

Els veïns argumenten que el projecte "fa que perdem un espai verd mític per al poble". Per aquest motiu, dissabte passat es van entrevistar amb l'alcalde, que "ens va dir que aquesta setmana ens diria alguna cosa". La sorpresa se la van trobar dimarts, "quan vam veure com les excavadores talaven els pins". Els veïns, que el mateix dia de la reunió van engegar una recollida de firmes per comerços del municipi, asseguren que "no estem en contra de les pistes de pàdel, sinó de la ubicació".

Oliva ha reconegut el compromís que va adquirir amb els veïns durant la reunió, però ha argumentat que no els ha donat resposta perquè "vam establir un acord mutu i ells el van trencar" en el moment que van iniciar la recollida de firmes. Oliva ha explicat que la remodelació de les pistes de tennis i la construcció de dues pistes de pàdel "ha estat consensuada amb tots els grups" i ha recordat que el projecte, que en la fase d'exposició pública "només va rebre una al·legació i no referent als arbres", ja es va retocar "perquè l'oposició i un grup de veïns volien dues pistes de tennis i no una, com havíem previst inicialment".

Les dues pistes de tennis actuals, de terra batuda, "es troben en un estat lamentable", diu Oliva, "i en un primer moment vam projectar posar gespa artificial en una de les pistes i, en l'espai de la segona, fer-ne dues de pàdel". A nivell federatiu, però, calen dues pistes per poder competir. Per això, i per no renunciar a les de pàdel, "vam parlar amb l'empresa concessionària de les piscines, que ens va cedir un espai que consideraven infrautilitzat".

L'alcalde reconeix que els pins "poden tenir un valor sentimental", però ha assegurat que els arbres tenien molt mala salut. Oliva s'ha mostrat disgustat perquè la recollida de firmes ha desinformat: "parlen de salvar el parc de l'Alzineta i aquesta no és la qüestió perquè el parc no desapareixerà; agafem un racó de les piscines que estava infrautilitzat i plantarem una vintena de moreres per no perdre zones d'ombra".