Una de les sales del recinte cultural de Cal Sitjes va acollir durant aquest cap de setmana els sis retrats que Alba Roqueta (Artés, 1962) ha realitzat dels darrers alcaldes de la ciutat, Federico Creus, Josep Quintana, Josep Paré, Antoni Vallribera, Josep Candàliga i Damià Casas. Mitja dotzena de dibuixos que tenen gran versemblança amb els personatges homenatjats

Quin és el destí d'aquests dibuixos?

Un cop tancada l'exposició, aniran a la sala de plens de l'ajuntament. Feia quatre anys que la idea em ballava pel cap i finalment s'ha pogut dur a terme.

Com van acollir la iniciativa els alcaldes retratats?

Molt bé. Jo habitualment practico la tècnica del pastel, i els meus temes són els nus i els insectes. Però per una qüestió sentimental vaig proposar aquest projecte, que és un fet molt puntual dins la meva trajectòria com a artista.

Una qüestió sentimental?

Fa trenta anys que visc a Platja d'Aro, però jo sóc artesenca, i em venia molt de gust fer una cosa així.

Els alcaldes li van fer de model?

No, no. De fet, la seva fesomia ja la tinc molt interioritzada de veure'ls de sempre, però així i tot em van deixar fotografies molt adequades per poder realitzar els quadres.

D'aquí a un parell d'anys hi ha eleccions. Si canvia l'alcalde, també li farà un retrat?

El projecte preveu fer una galeria de retrats de tots els alcaldes des del 1833 fins a l'actualitat. De moment no s'ha pogut dur a terme encara, però aquesta és la intenció

1833 és la data d'algun esdeveniment important per a la història artesenca?

És l'any des del qual està documentada la successió d'alcaldes a la vila. Tenim tota la llista. Però, de moment, no hi ha res en ferm per poder assegurar que es posarà en marxa tal dia o tal altre.

Gaudeix de la fira?

Sempre és una data en la qual torno a Artés, m'agrada molt.