Els voltants de plaça de l'Ajuntament de Navàs eren plens de gent ahir en l'acte més tradicional i popular de la festa major, el ball de bastoners, cascavells i nans. Un acte que es repeteix cada any i que, com cada any, ningú no es vol perdre. Tampoc ahir, tot i la calor asfixiant que feia a la plaça. L'acte va començar a la sortida de la missa major, quan es va encendre la gran traca valenciana que va deixar sord tothom per anunciar el pas dels gegants pels carrers del poble. Era l'inici d'una cercavila seguida per una gentada.

La rua va acabar, a toc de gralla i timbals, a la plaça de l'Ajuntament, que ja era plena de gent als voltants, amb l'espai central lliure per a les danses. No hi van faltar l'alcalde del poble, Josep Oliva, ni els flamants hereu i pubilla del poble, Marta Manubens Oliveras i Sergi Boixader Catot.

Van obrir foc els més petits amb el ball de cascavells al ritme de la cobla Ciutat de Mataró, que ja havia amenitzat la cercavila. Tot seguit, els bastoners, els nans i els gegants van oferir les seves danses en un diumenge de festa major d'agost molt viscut.