L'Ajuntament de Santpedor iniciarà a principi d'octubre la segona fase de la reconversió de l'església de l'antic convent de Sant Francesc. El recinte passarà a ser un auditori municipal que s'aprofitarà per "acollir tot tipus d'actes culturals, com concerts, teatre o conferències", explica l'alcaldessa de Santpedor i encarregada d'Urbanisme, Laura Vilagrà. Al nou auditori hi cabran 166 persones assegudes i fins a 100 més de dretes. Fins ara, Santpedor no tenia una sala amb platea i escenari amb aquesta capacitat. Vilagrà afirma que les obres s'acabaran entre el maig i l'octubre del 2011.

La Junta de Govern Local del consistori va aprovar el 31 d'agost passat l'adjudicació de la segona fase d'obres de la reconversió a l'empresa Carrers i Obres SL, del Grup Soler. Si la primera fase -executada entre el 2006 i el 2008- va consistir en la millora de l'exterior de l'església, la segona s'ocuparà de rehabilitar-ne l'interior i adequar-lo per fer les funcions d'auditori. De fet, actualment l'interior de l'església "està pelat", explica l'alcaldessa, arran de la deixadesa dels últims 30 anys.

En el projecte s'inclou la rehabilitació de l'interior, la construcció de l'escenari, espais d'escenografia amb vestidors i magatzem per a l'atrezzo, una zona de lavabos i l'adquisició d'equipament de mobiliari, il·luminació i so. Les cadires no seran fixes -explica Vilagrà- perquè l'Ajuntament vol que aquesta sala també es pugui utilitzar en concerts en què la gent estigui dreta. A més, en aquesta línia, es va decidir que l'auditori fos "pla, sense pendent, no de tipus teatre" per tal de reforçar-ne la polivalència.

Si la primera fase va costar 696.785,19 euros, la segona costarà 972.000 euros, dels quals 486.000 corresponen a una subvenció del programa europeu FEDER i 60.000 del PUOSC de la Generalitat. L'Ajuntament aportarà 426.000 euros entre recursos propis i préstecs. La proporció del préstec dependrà del romanent del municipi.