L'Ajuntament de Navàs ha aprovat l'augment de les taxes municipals en un 2,1 % de mitjana de cara al 2011, que equival a l'increment de l'IPC català del mes d'agost passat. Així ho va aprovar el ple de la corporació, amb els vots favor de CiU, el PSC i el Grup Mixt, mentre que els regidors d'ERC, a l'oposició, es van abstenir.

L'aprovació de les noves ordenances ha comportat una revisió del tipus de gravamen de l'Impost de Béns Immobles, que ha anat a la baixa igual com en l'anterior exercici, i ha passat del 0,66 al 0,64, tant en propietat urbana com rústica. Segons fonts municipals, aquesta revisió s'ha fet per mitigar l'augment del valor cadastral després de la seva actualització.

Les noves ordenances també suposen un seguit de bonificacions. D'una banda, hi haurà rebaixes del 20 % en la taxa de residus sòlids domèstics, que s'establiran en aquelles famílies que utilitzin un compostador per a aquest tipus de deixalles. El criteri per aplicar aquestes bonificacions s'establirà mitjançant diversos controls d'inspecció per part dels serveis municipals. Així mateix, es preveuen bonificacions de fins al 25 % en l'impost de vehicles elèctrics, biogàs, gas natural comprimit, metà, metanol, hidrogen, o derivats d'olis vegetals. Finalment, hi haurà bonificacions del 50% de quota en l'import per a vehicles que emetin menys de 120 grams de CO2 per quilòmetre, i es manté la bonificació del 100% per a vehicles històrics.

D'altra banda, s'han revisat les tarifes de les pistes de tennis i pàdel, que passaran a 3 i a 4 euros per persona i hora, respectivament. També s'han aprovat opcions de tarifa plana i bonificacions per a les famílies nombroses.