L'alzina del mas Pujol d'Artés, un dels sis arbres que hi ha al Bages catalogats com a monumentals, ha estat parcialment mutilada per l'acció d'uns brètols.

En concret, li han tallat una de les brancades principals des d'arran del tronc central. La família propietària de la finca on hi ha l'alzina, que ha denunciat el fet a la Policia Local, ha lamentat aquesta agressió a un arbre que a Artés és tot un símbol "i del qual sempre hem tingut cura".

Les mateixes fonts han assegurat que descarten que el trencament de la branca hagi estat fortuït o per causes naturals, "ja que és perfectament visible que l'han serrada".

L'alzina del mas Pujol destaca principalment per l'envergadura de la seva capçada, però alhora la seva majestuositat l'ha convertit en un indret especial per als artesencs. Prova d'això és que durant anys sota la seva ombra s'ha celebrat cada 11 de setembre una trobada poètica.

Aquest és un dels sis arbres que hi ha a la comarca catalogats oficialment per la Generalitat com a monumentals. La llista la completen el pi del Rèvol (Cardona), el roure del Massot (Moià), l'alzina del mas Querol (Fonollosa), el plàtan de can Gibert (Monistrol de Montserrat) i el lledoner de l'estació (Rajadell).