El forner, el forjador, el cisteller, la sembra, l'escloper, però també l'anunciació als pastors i el portal de Betlem. Són una part de les prop de cinquanta escenes i quadres que trobarà el visitant de la Nit Viva de Fonollosa, que es podrà veure per diferents espais del poble en tres jornades de representació: el 5 de gener (a 2/4 de 7 del vespre), i el 6 i el 8 (a 2/4 de 7 i a 2/4 de 8).

La Nit Viva és un recorregut itinerant pel nucli i per l'interior de cases antigues del poble de Fonollosa, on es representen escenes quotidianes de la vida a pagès de fa més d'un segle, oficis antics i algunes escenes nadalenques.

Aquesta proposta es vol desmarcar dels tradicionals pessebres vivents i es presenta com "una mirada als nostres orígens rurals i catalans; és la recuperació d'uns costums ja oblidats", segons l'organització.

La capacitat és limitada i el preu de les entrades és de 5 euros (els menors de 4 anys no paguen), que s'aconsella que es reservin amb antelació. El recorregut dura uns 50 minuts, i en finalitzar es dóna pa torrat amb cansalada.