Òscar Marco Laplaza, veí de Balsareny de 31 anys, es va convertir ahir en la primera víctima mortal de l'any 2011 a les carreteres catalanes. Marco viatjava d'acompanyant en un cotxe que va sortir de la carretera de Balsareny cap a Súria. El conductor del cotxe, Marc V. R., va ser detingut després de gairebé triplicar la taxa d'alcoholèmia permesa.

El fatal sinistre es va produir pels volts de 2/4 de 4 de la matinada al punt quilomètric 44,3 de la carretera BP-4313, al terme municipal de Balsareny. Després d'un revolt i abans de creuar el pont del torrent de la Font de la Roca, el vehicle va sortir de la carretera, va caure per un barranc i va circular uns quants metres sense control. Per desgràcia, va acabar impactant amb un altre vehicle que havia caigut del mateix punt deu hores abans (vegeu desglossat).

Tres dotacions dels Mossos, Bombers i diversos efectius del SEM es van desplaçar fins al quilòmetre 44,3. No van poder fer res per salvar la vida de Marco, que va morir al mateix lloc dels fets. Per la seva part, el conductor, Marc V. R., veí de Manresa de 35 anys, va resultar ferit lleu i va ser evacuat a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. Allà va ser sotmès a la prova d'alcoholèmia, en què va donar positiu amb una taxa de 0,70 mg/l. Per aquesta raó va ser detingut com a presumpte autor dels delictes d'homicidi imprudent i per haver conduït sota els efectes de l'alcohol.

Marco havia nascut a Balsareny. Tot i estar empadronat a Sallent, feia pocs dies que havia tornat al seu municipi natal. Tenia una filla de 5 anys, la Judit, amb la seva parella actual, la Mari. Durant anys havia treballat en la construcció i ara estava buscant feina després de quedar-se a l'atur. Els seus pares, Mari Carmen Laplaza i Antonio Marco, viuen a Balsareny, així com un dels seus dos germans.

Balsareny ahir es va despertar de dol per la pèrdua d'Òscar Marco, conegut al municipi com a Sony. La cerimònia de comiat tindrà lloc demà, a les 11 del matí, a l'església parroquial de Santa Maria de Balsareny.