Navàs no tindrà l'escola-institut de titularitat pública que havia promès la Generalitat de cara al curs vinent, tal com va assegurar aquest dilluns l'Ajuntament i la comissió pro institut de l'escola Sant Jordi, on s'havia d'incorporar la secundària. Davant d'aquesta notícia una trentena de pares i mares del centre han iniciat una tancada indefinida a les aules. De moment ja hi han passat una primera nit a l'espera de la resolució de la reunió de l'alcalde de Navàs amb la consellera d'Educació.

El nou govern de CiU hauria fet marxa enrere en el projecte per motius econòmics (si bé aquest diari no ha obtingut la confirmació directa d'Educació), malgrat l'acord per tirar-lo endavant que es va signar el novembre passat amb el departament, quan encara era en mans del tripartit. Els pares i mares diuen que no es creuen "les excuses del departament per retirar la concessió de l'institut públic. També afirmen "sentir-se enganyats" i diuen haver perdut la confiança amb la classe política. Els protestants creuen que la decisió "amaga la prepotència i la influència d'estaments que durant anys han anat posant pals a les rodes d'aquest projecte".

L'alcalde donarà explicacions aquest vespre

A 2/4 de 9 del vespre hi haurà una concentració de pares i mares a al mateixa escola Sant Jordi on assitiarà l'alcalde de Navàs per informar del resultat de la reunió mantinguda amb la consellera d'Educació. Els protestants asseguren que si la resolució d'aquesta reunió no es satisfactòria mantindran la tancada de forma indefinida.