Una desena de persones va demanar ahir entre crits de protesta i enmig d'un ple la dimissió del regidor i únic electe de Plataforma per Catalunya a Sant Vicenç de Castellet, Abel Puyol, a qui acusen de traïdor per haver abandonat el partit i haver passat al grup mixt.

Els fets van tenir lloc en el transcurs del ple d'aprovació del cartipàs municipal i dels sous dels càrrecs electes que es va celebrar ahir al vespre amb presència de tots els regidors. Només començar la sessió, una desena de persones que hi havia assegudes entre el públic es van alçar amb pancartes que acusaven Puyol de "trànsfuga, traïdor i mentider", després que el mateix dia del ple d'investidura va anunciar que passava al grup mixt "per desavinences polítiques amb una part de les persones que formen el partit" (vegeu Regió7 del 12 de juny).

Aquest és el motiu pel qual els protagonistes de les protestes exigien ahir a Puyol que deixés la seva acta de regidor, fins que, a petició de l'alcalde, Joan Torres, els agents de la Policia Local van obligar els manifestants a guardar silenci i abaixar les pancartes. Amb tot, van continuar increpant Puyol i fent-li retrets, que se sentien de tant en tant, i en veure que tornaven a aixecar les pancartes, els agents van convidar els manifestants a abandonar la sala.

Mentrestant, a dins, el ple va continuar amb normalitat, els autors de la protesta s'esperaven a fora que sortís Puyol, però acabat el ple el regidor va abandonar la sala per una altra porta que dóna directament a la plaça de l'Ajuntament, de manera que va poder esquivar els qui l'increpaven.

Entre els manifestants hi havia diversos veïns de Sant Vicenç, alguns dels quals integraven la llista de PxC, així com el regidor del partit a Sant Joan, Pep Palau, i el que va ser alcaldable per Sant Fruitós, Jordi Aleu. Més tard també s'hi va afegir el president del grup municipal del partit a Manresa, Albert Pericas, que va justificar la protesta perquè "ens sentim decebuts", entenent que Puyol "ens ha robat un lloc al ple que tocava al nostre partit". És per això que PxC té la intenció de manifestar-se a cada ple ordinari que es faci a partir d'ara a Sant Vicenç "fins que Puyol no abandoni la seva acta de regidor i pugui entrar el número dos", assegurava ahir Pericas, i afegia que "el que ha fet aquesta persona és un acte de traïció".

Un seguiment pel poble

Abel Puyol és membre destacat del Consell Parroquial de Sant Vicenç de Castellet i persona de confiança del rector del poble. Acabat el ple, i després que el regidor ara no adscrit sortís per la porta del darrere, els manifestants es van dirigir fins a l'església per continuar la seva protesta des de l'exterior pensant que Puyol seria a dintre, tot i que no se'l va veure. Tot seguit, es van adreçar al domicili de l'exintegrant de Plataforma, a pocs metres de distància de l'església, i van enganxar algunes de les pancartes que portaven a la paret de fora.