Sant Feliu Sasserra inaugura diumenge (11 h) una mostra de peces inèdites de sant Pere Almató, fill de la vila, beatificat el 1906 i canonitzat el 1988. L'exposició s'ha creat i ideat per commemorar el 150è aniversari de la seva mort.

La peculiaritat de la mostra, organitzada pel consell parroquial amb el suport del consistori, és que s'hi podran veure peces que fins ara no havien estat mai exposades, ja que provenen de veïns del municipi que les han cedit per a l'ocasió. Són records del sant que encara quedaven a les cases de Sant Feliu, com fotografies de diferents festes en honor seu, estampes, goigs, novenaris i altres objectes diversos, entre els quals destaquen els "tabernacles i els penons que es treien per les processons", diu Montserrat Vila, del consell parroquial.

La mostra estarà exposada a la capella de Santa Magdalena, que el mateix diumenge acollirà la festa anual dedicada al sant. Així, a les dotze del migdia es farà la missa amb la Cobla Principal de Berga i a la una es ballarà la dansa tradicional del Treure Ball.

L'exposició es podrà veure fins al 12 de setembre, dia en què tindrà lloc una conferència que versarà sobre la vida de Sant Feliu en temps de sant Pere Almató.