El col·legi Sant Josep de Navàs bullia ahir d'alegria després de rebre la notícia que ha estat guardonat amb un premi estatal per un projecte de llengua anglesa. Amb el reconeixement, el centre optarà ara al guardó a nivell europeu.

Es tracta dels Premis Nacionals eTwinning, que s'han dut a terme a través d'un portal europeu que ofereix una plataforma de treball per a les escoles de qualsevol país. En el portal, l'objectiu és comunicar-se, col·laborar, desenvolupar projectes, compartir i, en definitiva, sentir-se i formar part d'una organització d'aprenentatge que motiva i engresca alumnes i mestres.

El projecte telemàtic d'anglès del col·legi Sant Josep de Navàs que ha obtingut el premi es titula Gold rules of good behaviour i ha estat dirigit per la professora Fina Vendrell, que afirma que els veritables protagonistes han estat els alumnes de 6è de primària de dos cursos consecutius, juntament amb els companys de l'escola Tadeusz Kosciuszko de Gebice, a Polònia, que és el centre amb qui, a través de l'anglès, s'han relacionat els alumnes navassencs.

Millora del nivell d'anglès

Segons ha explicat l'escola, l'objectiu "ha estat potenciar la bona conducta mitjançant l'actuació interactiva entre els nois de països diferents, en el nostre cas Polònia i Catalunya, utilitzant les noves tecnologies per presentar les activitats i la llengua anglesa com a llengua de comunicació i llenguatge". Així, "la cooperació, amistat, creativitat, motivació i participació de l'alumnat i les mestres responsables del projecte, Irena Glowinska (Polònia) i Fina Vendrell (Navàs), han estat presents durant els dos anys en què s'ha anat desenvolupant".

Des del centre s'ha destacat la "millora en el nivell d'anglès dels alumnes, del coneixement de nous programes d'eines TIC i l'enriquiment cultural que ha suposat establir amistat entre les escoles".

La directora de l'escola Sant Josep, Montse Mollet, es va mostrar ahir molt contenta pel reconeixement, oimés si es té en compte que el centre de Navàs és un dels dos únics que s'han premiat a tot l'estat espanyol en la categoria de 0 a 11 anys. L'altre escola guardonada és La Rosa- Camino Viejo, de les Canàries. Fina Vendrell viatjarà el 13 de març a Madrid per a recollir el premi i el 14 i 15 assistirà a la conferència europea de projectes eTwinning, que es farà a Lisboa, en uns actes que estan finançats pel ministeri d'Educació.