L'equip de govern de Sant Joan de Vilatorrada ha aprovat els nous preus públics que tindran les escoles municipals quan arrenqui el proper curs, el setembre. Les xifres es van aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern (CiU i ERC), l'abstenció de PSC i PxC i el vot en contra d'ICV, que va argumentar que no s'havia tingut en compte la seva proposta de "tarificació social" perquè es pagui en funció del poder adquisitiu de cada persona.

El regidor d'Hisenda, Nasi Lladó, va explicar ahir a aquest diari que de l'augment de quatre punts "se n'hi han de restar tres de la pujada de l'IVA", i que per tant la pujada era "de l'1%", menys de la meitat del que ha augmentat l'IPC, que està al voltant del 2,7%. Lladó també va remarcar que els preus de les matrícules s'han congelat.

El grup d'ICV ha lamentat que no s'hagi tingut en compte la seva proposta de tarificació social, "que se'ns va dir que s'estudiaria". Víctor Marcos la troba imprescindible "per no impedir l'accés de ningú" i vol que es fixin preus progressius en funció dels ingressos. El regidor ecosocialista també va denunciar que l'augment acumulat "en dos anys en alguns preus públics és de més del 20%" i va posar d'exemple una puja del 21,88% en els cursos de català bàsic, o del 43,4% en el grau d'educació secundària per a majors de 18 anys.