Pares, mares, professors i alumnes de l'escola pública Pompeu Fabra del Pont de Vilomara, juntament amb el consistori, han convocat una protesta per aquest dijous a les 16.30 h per les obres empantanegades del centre educatiu. Des del passat novembre que els treballs d'ampliació, que segons les previsions havien de finalitzar el mes de desembre de 2012, estan totalment aturats, obstaculitzant el funcionament diari del centre.

Es tracta de la segona fase de les obres d'ampliació, que van iniciar-se el desembre de 2010 i que van completar la primera fase el gener de 2012. Aquell mateix mes va començar la següent fase però onze mesos després es van aturar sense arribar a completar-se.

L'empantanegament ha obligat al centre a tancar una part del pati exterior i a traslladar les classes d'Educació Física a la pista poliesportiva municipal, havent de desplaçar els alumnes per la via pública cada vegada que han de fer gimnàs o que no hi ha prou espai per tots els cursos durant l'estona d'esbarjo. Així mateix, també ha obligat a moure per manca d'espai quatre grups d'alumnes a l'aula d'informàtica, a l'aula de música, a una part del menjador i a la sala de professors, alterant el desenvolupament de les activitats que pertoquen en aquestes aules. Per altra banda, el centre també ha hagut d'empaquetar la biblioteca i traslladar tots els llibres a un magatzem municipal, on encara romanen des de fa més d'un any.

Des de que es van aturar les obres, ajuntament, AMPA i escola, de forma conjunta, han fet diverses gestions amb el Departament d´Ensenyament per demanar la finalització d´aquestes obres. Just abans de Setmana Santa es van dur a terme les darreres entrevistes amb representants d'Ensenyament, però no es va arribar a cap compromís ferm en els terminis d´execució.

Acumulació d'aigua i defectes en les obres de la primera fase completada

Les obres aturades no són l'únic maldecap de la comunitat educativa del centre. L'escola es queixa que les obres que s'han donat per completades presenten defectes perquè cada vegada que plou en el pati d'Educació Infantil s'hi acumula una quantitat considerable d'aigua per culpa de que el sòl no drena correctament, sent un perill quan glaça perquè l'aigua esdevé una capa de gel. Així mateix, els porxos de l'entrada i del pati de parvulari tampoc tenen canaleres per recollir l'aigua de la pluja.

Finalment, el centre també considera que la barana del pati de parvulari no és prou alta, fet que posa en perill els més menuts de l'escola que juguen molt a prop d'un desnivell.

Una ampliació necessària

L´actual escola pública Pompeu Fabra del Pont de Vilomara i Rocafort, es va construir l´any 1992, i substituí un grup de petits edificis situats a l´altre extrem del poble. L´escola va ser construïda per acollir una sola línia, però l´augment de població i el progressiu pas a dues línies va fer que l´Ajuntament, fa més de deu anys, iniciés les gestions per ampliar l´escola. Durant el temps que van allargar-se lesnegociacions amb la Generalitat i la posterior redacció del projecte, aprovació i licitació d´obres, l'escola va caldre anar col·locant mòduls prefabricats al pati, fins a tenir-ne quatre. No va ser fins el mes de desembre del 2010, amb tres mesos de retard respecte a la previsió inicial,es van iniciar les obres d´ampliació.